
İlaç sektörünün geleceğini oluşturan biyoteknolojik ilaçların dünya ilaç pazarındaki yeri gün geçtikçe artıyor. Bu yıl biyoteknoloji ile ilgili dünyadaki gelişmeleri CPhI İstanbul’da tek bir çatı altında toplamaya hazırlandıklarını belirten UBM EMEA İstanbul Marka Direktörü Mehmet Dükkancı; Türkiye’nin jeopolitik konumu sayesinde ilaç sektöründe küresel bir oyuncu olabileceğini aktarıyor.
İlaç sektörü biyoteknolojik ürünlere doğru yönelirken, dünya üzerindeki ilaç üreticileri ve satıcıları Ortadoğu, Kuzey Afrika, Orta Asya ve Kafkasya bölgelerindeki pazar payını keşfetmeye başladı. Bu potansiyelin farkında olan CPhI İstanbul, sektöre yön verecek olan biyoteknoloji konusunu bu yıl fuar seminer programına ekledi. 2016 itibariyle küresel ilaç pazarının yaklaşık yüzde 20’sini oluşturan biyoteknolojik ürünlerin, Türkiye ilaç pazarında değeri 2.57 milyar TL ve yüzde 17’yle önemli bir paya sahip.
Mehmet Dükkancı; “Türkiye ilaç pazarında 183 referans ve 38 biyobenzer ilaç bulunurken, biyobenzer ilaçların yüzde 34’ünün üretimi yerel olarak yapılıyor. Bu tabloya bakarak Türkiye fırsatları iyi değerlendirirse, lokasyon olarak biyoteknolojik ilaçların Ar-Ge merkezi haline dönüşeceğine inanıyoruz. Hızlı büyüyen bir pazar söz konusu olunca daha emin adımlarla ilerlemek ve daha bilinçli olmak gerekiyor. Bu nedenle CPhI İstanbul 2017’de gerçekleştireceğimiz Bioteknoloji Konferansı ile katılımcılarımıza biyoteknolojik ilaç pazarı hakkında son gelişmeleri aktarmak hem bizim için hem de Türkiye için oldukça önemli” dedi.
BİYOTEKNOLOJİ MASAYA YATIRILACAK
CPhI İstanbul 2017 kapsamında gerçekleşecek olan Bioteknoloji Konferansı; İran, Cezayir, Suudi Arabistan, Etiyopya, Ürdün, Kanada, Kazakistan, Bahreyn, Hindistan ve İspanya’dan birçok konuşmacıya ev sahipliği yapacak. CPhI İstanbul’un bu yıl bir ilki gerçekleştireceği Bioteknoloji Konferansı’nda ilk gün “Yerel teşvikler, düzenlemeler ve Bio know-how konularına değinilecek. İkinci gün “Türkiye, Orta Doğu ve Kuzey Afrika bölgesinde başarılı pazar stratejileri, iş modelleri ve fiyatlandırma politikaları” üzerine konuşmacıların yer alacağı konferansta, üçüncü gün ise “biyobenzer ilaçların geleceği, AR-Ge ve biyobenzer ilaçların geliştirilmesi üzerine konuşmacılar yer alacak.