İspanyolca’da “sığ deniz” anlamına gelen ve tam adı “Bahama Milletler Topluluğu” olan Bahamalar, Batı Hint Adaları’nın kuzey-kuzeydoğu sınırını oluşturan takımadalardan oluşan bir ülke.
700 kadar ada ve çıplak kayalardan oluşan Bahamalar’ın yüz ölçümü 13.939 km², nüfusu 300 bin, başkenti en önemli ada olan New Providence’deki Nassau’dur.
Diğer önemli adaları ise Andros, Büyük Bahama ve Eleuthera’dır.
İlk sakinleri Kristof Kolomb’un “Lucayan” adını verdiği “Aravak” yerlileri olan Bahamalar’ın, iki mevsimli yumuşak astropik iklimi, büyük ölçüde Gulf Stream Akıntısı ile Atlas Okyanusu’nun meltemlerinin etkisi altındadır.
Kış ayları 21, yaz ayları da 27 derece olan Bahamalar, büyük ölçüde turizm ve uluslararası finans hizmetlerine dayanan bir pazar ekonomisine sahiptir.
Kişi başı milli geliri 21.500 USD, 3 milyar ABD Doları gayri safi milli hasılası olan Bahamalar’da, domates, muz, ananas, mango, guava, guanabana ve greyfurt gibi meyveler yetiştirilmektedir.
Madenciliği tuz ve çimento üretimine dayanan Bahamalar’ın en önemli sanayi merkezi olan Büyük Bahama’daki Freeport’ta büyük bir çimento fabrikası bulunmaktadır. Parlamenter Demokrasi ve Anayasal Monarşi ile yönetilen Bahamalar’da hiç akarsu yoktur.